Scroll Top

Inviterer til VA-dagene for tredje gang

Det var god oppslutning under VA-dagene 2022, og vi utvider nå arrangementet til to dager med middag og overnatting. Konferansen fokuserer denne gang på en rekke aktuelle temaer for en mer bærekraftig vannbransje.
Inviterer til VA dagene_ny

En årviss VA-konferanse bygger fotfeste. I april inviterer Saint-Gobain PAM Norge AS til VA-dagene for tredje gang, og øker samtidig fra én til to dager. På programmet står blant annet gjenbruk av masser, miljø, sikkerhet og erfaringer fra flere store VA-prosjekter.

VA-dagene 2023 – by PAM
Det er navnet på konferansen PAM Norge AS nå inviterer til for tredje gang. VA-dagene er i ferd med å etableres som en årviss faglig møteplass for alle som er interessert i vann, avløp og infrastruktur.

Noen hovedpunkter på programmet:

• Gjenbruk av masser i grøft – bærekraftig massehåndtering
• Store VA-prosjekter – store dimensjoner
• Tøffe tider – påvirker marked, forsyning og sikkerhet

Rett etter påske 2023
Konferansen går av stabelen i uka rett etter påske – 12. og 13. april. Denne gang med enda større bredde i både tid og tema. De foregående VA-dagene var på én dag, men nå er programmet økt til to dager.

– Vi åpner for påmelding fra 1. desember, og det meste av programmet er klart. Temaene er klare, og vi venter å ha de siste navnene på innledere klare innen jul. Vi har fått med oss dyktige og formidlingssterke innledere med solide kunnskaper på sine områder. Dette er et program vi er fryktelig stolte over å invitere folk til, sier salgsdirektør Roger Sønsteby i Saint-Gobain PAM Norge AS.

Presentasjon av modell
Første dag av konferansen handler mye om masser og miljø, med gjenbruk og bærekraftig masseforvaltning som hovedspor. Konferansen åpner med presentasjon av en nyhet som kan få stor betydning for alle som prosjekterer og utfører VA-grøfter:

– Norconsult har på oppdrag fra PAM Norge tatt fram en modell for å visualisere mulighetene i gjenbruk av stedlige masser. Det kan potensielt gi store reduksjoner i både CO2-utslipp og kostnader. På VA-dagene skal dette verktøyet presenteres grundig, sier Sønsteby.

– Når duktil-leverandøren PAM inviterer til VA-konferanse, da blir det vel mye snakk om støpejernsrør?

– Nei, i svært liten grad. VA-dagene tar opp temaer som er aktuelle for alle som jobber med VA. Vi tar opp blant annet miljøvennlige anlegg, sikkerhet og markeds-/forsyningssituasjonen. Materialvalg bruker vi lite tid på, sier han.

Personvern Preferanser
Når du besøker vår nettside, kan det hende at det lagres informasjon gjennom nettleseren, gjennom et spesifikt tjeneste, vanligvis informasjonskapsler. Her kan du endre dine preferanser. Vennligst husk at ved å blokkere noen typer informasjonskapsler, kan det ha innvirkning på opplevelsen av vår nettside og tjenestene vi tilbyr.