Scroll Top

Godt fornøyd med VA-dagene

va-dagene-2024-0828

170 deltakere, en helt ny utstilling med samarbeidspartnere og et solid faglig program. Dessuten ble et nytt rørleggingsredskap vist for første gang i Norge. PAM Norge sier seg godt fornøyd med gjennomføringen av VA-dagene 2024. – Dette var moro. Vi gleder oss allerede til neste år, sier arrangøren.

VA-dagene 2024 gikk av stabelen på konferansesenteret The Qube på Gardermoen 3. og 4. april. Arrangør PAM Norge inviterte fagfolk og studenter i vannbransjen til VA-konferansen for fjerde gang.

170 deltakere var med på konferansen, inkludert 32 ingeniørstudenter fra Oslo Met. Deltakerne kom fra kommuner, entreprenører, konsulentselskaper og leverandører over hele landet.

Debatten gikk til tider fristkt blant de 170 deltakerne. De fire nærmeste er f.v. Evelina Koltsova fra Asplan Viak, Martin Stensland fra Asker kommune, Margrethe Ollendorf fra Feiring og Tore Gulli fra Bærum Ressursbank. (Foto: Jørn Søderholm)

Miljø og marked

Konferansen VA-dagene gikk over to dager. Daglig leder Jari Johansson i PAM Norge ønsket velkommen, før møtelederne Charlotte Trovaag og Christen Ræstad tok over. Det faglige programmet besto av ti deler over et bredt spekter av temaer, fra miljø og bærekraft via kontraktsformer og digitalisering til ledningsnett og nytt utstyr for effektivt legging av duktile ledninger.

Det faglige programmet ble som vanlig på VA-dagene avsluttet med at Marte Herje Strømme fra Prognosesenteret ga deltakerne et innblikk i hvordan prognosesenteret vurderer tilstanden i norsk økonomi og bygge- og anleggsmarkedet de nærmeste par årene.

– Veldig interessant å høre vurderingene fra Prognosesenteret nå, i det som for mange er en økonomisk strevsom tid. Det var nok mange av deltakerne som dro hjem med et snev av optimisme etter å ha sett Martes innlegg. Vi er veldig fornøyd med at så mange deltakere valgte å prioritere VA-dagene, sier markedssjef Håkon Killerud i PAM Norge.

170 deltakere i tidvis engasjert debatt.

Et annet element som har blitt et fast innslag på VA-dagene er Dråpen – de yngres vannpris. Altså en pris spesifikt til unge fagfolk i bransjen. Martin Stensland i Asker kommune ble tildelt vannprisen Dråpen for 2024.

– Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid som prosjektansvarlig vist en spesiell interesse for faget. Han har allerede rukket å gjøre seg bemerket gjennom sin innsats for blant annet modellbasert prosjektgjennomføring i vannbransjen, sa juryen i sin begrunnelse.

Utstilling på VA-dagene

Nytt av året i 2024-versjonen av VA-dagene var en utstilling av utvalgte leverandør-kollegaer og samarbeidspartnere på VA-dagene.
* Krohne
* Hallingplast
* Innva
* Basal
* Phoenix Contact
* Furnes Jernstøperi
* BIM Norway
* Scan Survey
* Helnor
* Rambøll

Utstilling med andre leverandører var nytt av året på VA-dagene. Her snakker Ivan Rosenborg i Krohne Norge om måleteknikk. (Foto: Jørn Søderholm)

 

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra både utstillere og deltakere som satte pris på utstillingen. Det vil vi nok fortsette med på VA-dagene fremover, sier Killerud.

På VA-dagene fikk deltakerne på dag 2 en praktisk demonstrasjon av et nytt leggeverktøy for større duktile rør, utviklet av Saint Gobain PAM. Entreprenørselskapet Arne Olav Lund AS har prøvekjørt redskapet på et prosjekt som er under utførelse for NRVA, med legging av en stor hovedvannledning i duktile rør.

– Dette var første gang vi har fått vise verktøyet til den norske vannbransjen. Det var moro at vi også fikk gitt en praktisk demonstrasjon til deltakerne på VA-dagene, sier Killerud.

Det var en sliten, men også stolt og fornøyd arrangørstab og møteledelse som takket 170 deltakere for oppmøtet og ønsket velkommen igjen neste år. Nå skal VA-dagene 2024 evalueres grundig, før planleggingen av VA-dagene 2025 tar til.

Møteleder Charlotte Trovaag, Gaute Fossum i PAM Norge, møteleder Christen Ræstad, Håkon Killerud og Ole Jakob Bjerke i PAM Norge. (Alle foto: Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS)
Personvern Preferanser
Når du besøker vår nettside, kan det hende at det lagres informasjon gjennom nettleseren, gjennom et spesifikt tjeneste, vanligvis informasjonskapsler. Her kan du endre dine preferanser. Vennligst husk at ved å blokkere noen typer informasjonskapsler, kan det ha innvirkning på opplevelsen av vår nettside og tjenestene vi tilbyr.