Scroll Top

Martin Stensland fikk Dråpen – de yngres vannpris

Martin Stensland fikk tildelt Dråpen - de yngres vannpris - for 2024. Her sammen med Ingrid Holøyen Skjærbakken i Norsk VAnn og VA-yngre og Knut Stensberg i SG PAM Norge. (Foto: Jørn Søderholm)

Dråpen, de yngres vannpris for 2024 har blitt tildelt Martin Stensland i Asker kommune og VA-yngre.

– Prisvinneren for 2024 har gjennom sitt arbeid som prosjektansvarlig vist en spesiell interesse for faget. Han har allerede rukket å gjøre seg bemerket gjennom sin innsats for blant annet modellbasert prosjektgjennomføring i vannbransjen.

Det sier juryen i sin begrunnelse. Prisen ble delt ut på konferansen VA-dagene 3. april. Konferansen arrangeres av PAM Norge.

Dråpen – de yngres vannpris

Vannprisen Dråpen deles ut av PAM Norge som en honnør til en yngre person som har gjort seg spesielt bemerket innenfor vannbransjen. Martin Stensland jobber som prosjektansvarlig i Asker kommune, og har sittet som leder i arbeidsutvalget i VA-yngre.

Det synlige beviset på prisen består av et diplom, en håndblåst dråpeformet pokal av glasskunstner Pål Roland Jansen, samt en studietur til Frankrike der vinneren blant annet får besøke PAMs produksjonsanlegg og lære om produksjonen av duktile støpejernsrør.

– Vi vil med denne prisen hedre fagfolk i den yngre generasjonen. De som skal forvalte verdens viktigste ressurs i fremtida, med de muligheter og utfordringer som ligger foran oss. Det er en ære og glede å tildele prisen til Martin Stensland, sa Knut Stensberg i SG PAM Norge under tildelingen av prisen.

Anerkjennelse til VA-yngre

– En kjempeboost og veldig, veldig hyggelig. Vannprisen Dråpen er en stor anerkjennelse, som også mange andre fortjener. Utviklingen i VA-yngre er en jobb mange engasjerte mennesker står bak. Der har vi vært et veldig bra team gjennom flere år og lagt ned stor innsats. Denne prisen er en anerkjennelse til alle, sier Martin Stensland.

Han er fornøyd med – og stolt over – den sterke utviklingen VA-yngre har gjennomgått de siste årene.

– Ja, det har vært en “knekk” oppover og økt synlighet. Det er vi veldig fornøyd med. Det tar mye kapasitet og ressurser, men er også veldig viktig. Det handler om fremtiden til den viktige vannbransjen, sier han.

Martin Stensland fullførte sin bachelor ved Høgskolen i Oslo og Akershus i 2017. Han har vært leder av arbeidsutvalget i VA-yngre og er en aktiv bidragsyter inn i norsk vannbransje på en rekke områder.

Personvern Preferanser
Når du besøker vår nettside, kan det hende at det lagres informasjon gjennom nettleseren, gjennom et spesifikt tjeneste, vanligvis informasjonskapsler. Her kan du endre dine preferanser. Vennligst husk at ved å blokkere noen typer informasjonskapsler, kan det ha innvirkning på opplevelsen av vår nettside og tjenestene vi tilbyr.